VERKSTOVUR / Fríggjadagsverkstovur / 2.04/2.KV2 Sildeben og snoninger

2.04/2.KV2 Sildeben og snoninger

Tíð: Fríggjadag 14.00 - 17.00 og 18.00 - 21.00 (2 x 3 tímar)
Stað: Heima hjá Katrin 19
Undirvísari: Anne Marie Nielsen DK
 
Legg til merkis: Prísurin er 2 x 375 kr.
 
Henda verkstova er fyri nýbyrja og víðarikomin.
 
Sildeben og snoninger”: Lær at strikke en traditionel sømandstrøje, en Gansey, og få indblik i den spændende kulturhistorie, der knytter sig til denne type trøjer.

De traditionelle sømandstrøje, Ganseys, er et spændende studie i form og funktion. På denne workshop når du at strikke det meste af en Ganseytrøje i miniature størrelse og du får derved lært de mange forskellige strikkefinesser, der er helt unikke for denne type trøjer: Opslagningsteknikker, underarmskiler, halskiler, den specielle udformning af skulderpartiet og andre typiske detaljer, som kan overføres til andre type strikkede trøjer.  Workshoppen indeholder også et kortere kulturhistorisk foredrag om Ganseys. 

Medbring:
Maskemarkører, maskeholdere eller store sikkerhednåle,stramajnål, papir og blyant. Garn: Totrådet eller tretrådet uldgarn der passer til pinde nr 3 eller 4 . Garnet bør ikke være for løst spundet og det må  gerne blåt.
Desuden to sæt strømpepinde og en 40 cm lang rundpind, der passer til garntykkelse
+ 50 kr til kompendium.

Undivíst verður á norðurlendskum og enskum.
 
     
     
Anne Marie Nielsen DK
 
"Jeg er uddannet tekstillærer og cand. pæd. i materiel kultur. De første år af mit virke som  tekstillærer var det vævning, jeg underviste i blandt andet en årrække i et projekt  i  Tanzania og nogle år på en folkehøjskole i Norge.
 
Nu er det først og fremmest strikning jeg underviser i.
 
Jeg meget fascineret af strikningens spændende kulturhistorie. Jeg elsker tekniske udfordringer, men synes også det er sjovt bare at lege med garn  og teknik  se hvad det kan blive til".