VERKSTOVUR / Leygardagsverkstovur / 3.11 Tvebandstrik

3.11 Tvebandstrik

Tíð: Leygardag kl. 9.00 - 12.00
Stað: Heima hjá Katrini 19
Undirvísari: Anne Marie Nielsen DK
 
Henda verkstova er fyri víðarikomin
 
"Tvebandstrik”: Lær en spændende og anderledes strikketeknik:
At tvebinde betyder at strikke med 2 garner af samme farve. For hver maske der strikkes, skiftes der mellem de to garner idet de samtidigt slynges om hinanden. Det er en teknik der giver et varmt, slidstærkt og formfast stykke strik. En spændende og anderledes strikketeknik, der først og fremmest er kendt i Norden og kan dateres tilbage til 1600 tallet. Tvebandstrik anvendes fortrinsvis til vanter og sokker, men har tidligere også været anvendt til trøjeærmer.

Medbring:
Stømpepinde nr. 2 ½ , strikkemarkører,  totrådet uldgarn  i to forskellige farver (den ene farve bør være hvid). Garnet må ikke være for løst spundet. Der har traditionelt været anvendt Z-tvundet garn til denne strikketeknik, men det kan være svært at få fat på i dag, men S-tvundet garn kan også sagtens anvendes. 
+ 50 kr til kompendium
 
Undirvíst verður á norðurlendskum og enskum.
Anne Marie Nielsen DK
 
"Jeg er uddannet tekstillærer og cand. pæd. i materiel kultur. De første år af mit virke som  tekstillærer var det vævning, jeg underviste i blandt andet en årrække i et projekt  i  Tanzania og nogle år på en folkehøjskole i Norge.
 
Nu er det først og fremmest strikning jeg underviser i.
 
Jeg meget fascineret af strikningens spændende kulturhistorie. Jeg elsker tekniske udfordringer, men synes også det er sjovt bare at lege med garn  og teknik  se hvad det kan blive til".