NYHED / 2018

2018

 
DK

2018
Strikkefestivalen, aka Bindifestivalurin 2018 afholdes 19., 20. og 21. april.

Verden har ventet længe på, at få en dato til den kommende strikkefestival. Der er kommet mange forespørgsler og flere er allerede ved at booke deres rejse til Færøerne og venter spændte sammen med os, på Bindifestivalurin i Fuglafirði.

Som arrangører af den kommende Bindifestival er vi gået i gang med at lade den såkaldte Bindidrunn rejse rundt på Færøerne. På den måde kan man også blive en del af Bindifestivalen – Bindidrunnurin rejser rundt som en kurv, hvori der er garn, strikkepinde, en gæstebog og en vejledning. Vi venter spændte på, hvad denne rundrejse vil resultere i. På Facebook kan man jævnligt se billeder af Bindidrunninum, hvor den befinder sig på Færøerne.

Vi ønsker at se mange færinger og også udlændinge til vores arrangement, som sætter fokus på den måske ældste del af vores kultur. Uldbearbejdning og strikning har overlevet i flere 100 år. Før i tiden var der ligeså mange mænd, som der var kvinder, der udførte dette håndværk, men i dag er det for det meste kvinder. Mænd er også velkomne at deltage på strikkefestivalen. Vi har haft nogle enkelte mænd, der har deltaget i strikkefestivalen, men vi vil gerne se endnu flere mænd, og vil derfor høre, om de skulle have en idé til et eller andet arrangement i forbindelse med strikkefestivalen.

Den kommende strikkefestival kommer til at indeholde et stort program, ligesom vi kender det fra de foregående år. Udover de vellidte workshops og foredrag, så arbejdes der også på en særlig udstilling og en hyggeaften med strikkepinde og LIVE musik. Vi arbejder også på et anderledes tema, med den engelske titel ”The needels art”, som I vil høre meget mere om senere.
Sæt derfor et kryds i kalenderen allerede nu.

Med hilsen fra Bindifestival

På vegne af arrangørerne
Sólgerð og Steintóra