NYHED / Forskelligartede workshops på Strikkefestivalen

Forskelligartede workshops på Strikkefestivalen

 
Det er stadig muligt at købe armbånd og workshops på vores hjemmeside eller ved at ringe på +298 227 036. Vær opmærksom på, at du må købe adgang til workshops inden du kan vælge dig hvilke workshops du gerne vil deltage i.

Prisen på en workshop er 375,- DKK, hvis du har et armbånd, og 475,- DKK, hvis du ikke har et armbånd.

”The Needles Art” er overskriften på Strikkefestivalen 2018. Det bliver lagt op til forskelligartethed og her bliver der også tænkt på at friske op på brugte beklædningsgenstande eller det, der også bliver kaldet for genbrug – og at gøre mere ud af dét vi arbejder med. Vi giver håndværket en sjæl.

Nyt ”look”
Flere af workshopsene lægger op til at man tager sin gamle trøje, tørklæde, sokker eller vanter med sig og giver det et nyt ”look”, som man plejer at sige. Der vil være mange workshops, der giver mulighed for dette – 4 forskellige med undervisere fra 4 forskellige lande. En af vores egne, én fra Island, Norge og Danmark kommer og instruerer i dette. Flere af dem har mange erfaringer og er at finde i strikkebøger. Disse workshops byder på:

Brodere på beklædningsgenstand – mange metoder at vælge imellem
Strik særlige kanter – flere workshops
Hækle flotte kanter
 
En af underviserne siger således, at beklædningsgenstanden er kun halvfærdig, når du er færdig med at strikke – det er dét, der kommer bagefter, der færdiggør beklædningsgenstanden. Ja, meget spændende og nytænkende er på programmet, så læs alle workshops grundigt igennem, inden I vælger.

Dobbeltstrik
Aldrig før har der været så mange workshops at vælge imellem i dobbeltstrik. Der vil være workshops for begyndere, øvede og dem der gerne vil udfordres lidt ud over det sædvanlige. En meget spændende gruppe af undervisere, med mange erfaringer og stor nysgerrighed – Gør jer umag, når I skal vælge, så du kommer på den rigtige workshop.

Uld
”At kives og kradse hele dagen, og omfavnes om natten” gæt på hvad det er? Således plejede man at spørge – dette kaldte man også for at gætte gåder. Men vi skal ikke gætte gåder. Vi skal kives og kradse, som det bliver nævnt i gåden. Det er et gammelt uldværktøj, en uldkarte, der kommer på arbejde igen.

Ja, igen i år er der mulighed for at komme på uldworkshop. Udover at Guðrun, fra Nólsoy, i disse dage, tager frem vores traditions- og kulturarv, ved at undervise og fortælle om at karte og at spinde, så kommer den islandske Hafdís også for at lære os at spinde på en tyrkisk håndten – dette er også en spændende genbrugs workshop.

Dette er kun nogle af de workshops, der kommer på Strikkefestivalen. En almindelig workshop varer i 3 timer, og i nogle tilfælde er workshoppen i 6 timer. Så bliver det kaldet en dobbelt workshop.

Fra den 15. jan. kan du vælge workshops. Gå ind på vores hjemmeside og klik på ”vælg workshop”. Når du vælger workshop skal du oplyse dit bestillingsnr. Hvorefter du sætter flueben ud for de workshops du ønsker at deltage i.

Med Strikkefestival hilsner
Steintóra og Sólgerð