/ Fredagsforedrag

Fredagsforedrag

 
 Nedenfor kan du få et overblik over de foredrag
som holdes fredag d. 20. April 2018
 
 Kl. 10 - fredag  
 Sted: Sjóstova - UNIKA
Sprog: færøsk/dansk
Elin Lindenskov FO
 
 
 
 "Bæredygtig mode"
 
Hvordan kan mit tøjforbrug følge moden og være bæredygtig
 
Elin Lindeskov er uddannet håndarbejdslærer fra Nykøbing F. håndarbejdsseminarium fra 1985. De seneste 30 år har hun undervist på Føroya Fólkaháskúla, Húsarhaldsskúla Føroya, på aftenskolen og andre kurser. I 2015 tog hun en stylistuddannelse, hvor der blev lagt særlig vægt på genbrug.

Elin har strikket siden hun var en lille pige, og Elins mor, mormor og farmor, der alle var dygtige strikkedamer, har haft stor indflydelse på hende igennem hendes opvækst.
Elin har sit eget firma, hvor hun producerer forskellige produkter ud af genbrug og restmateriale, som hun bl.a. sælger på netbutikken www.elinsa.fo
 Kl. 10 - fredag  
 Sted: Skótahús / Spejderhuset
Sprog: Færøsk/dansk
Sigbritt við Neyst FO
Uddannet udviklingspsykolog
 
Giv og dig vil være givet!
 
Det gode liv handler stort set om at give og at modtage, og det er forudsætningen for at kunne få næring til sjælen. Dette er noget der bliver påvist i de fleste, hvis ikke alle, religioner. Historier, sange, psykologer og filosoffer henviser også til dette, igen og igen. Kom og lyt til nogle reflektioner om dette spændende emne.
 
www.2be.fo 
 Kl. 13 - fredag  
 Sted: Mentanarhús
Sprog: færøsk
 Elin Brimheim Heinesen
er født på Færøerne den 25. Juni 1958 i Torshavn.

Hun har en cand.mag. i Æstetik og Kultur, med det færøske sprog og litteratur som bifag. Derudover er hun uddannet fra Den Danske Filmskole som manuskriptforfatter. Og så har hun også uddannelse fra Copenhage Business School som erhvervsøkonom.
 
 
Globaliserede Færøerne
- Udfordringer og muligheder

Udviklingen på Færøerne går i en rygende fart. Hvad skal vi gøre for ikke at blive fældet? Hvordan bevarer vi det bedste vi ejer, samtidig med at vi indordner os til de nye tider og nye branchemuligheder.
 
Elin har arbejdet både i Danmark og på Færøerne indenfor for kommunikation og markedsføring i mange år. Udover sine mange erfaringer indenfor markedsføring og kultur, har hun også megen erfaring indenfor mange forskellige medier – trykte medier, elektroniske medier og internet medier.
 
Hjemmeside: http://heinesen.fo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kl. 13 - fredag  
 Sted: Ribarsloft
Sprog: norsk
Oddbjørg Øiberg NO
 
  Selbustrikking – historie, tradisjon og betydning for ei lita bygd i Norge
 
Her vil du få høre om historien til begrepet Selbuvotten, tradisjoner knyttet til votten, betydinngen den har hatt for bygda og hva som kjennetegner en Selbuvott
 
Oddbjørg er vokst opp med en mor som var glad i håndarbeid og som prøvde litt ulike ting. Men hekling, brodering og strikking var sentralt.
 Kl. 16 - fredag  
 Sted: Mentanarhús
Sprog: norsk
Sidsel J. Høivik NO
 
 
Mitt strikkeliv

Mitt foredrag er om hvordan jeg begynte å strikke 4 år gammel og min vei til å bli strikkedesigner. Jeg vise mange flotte bilder og kan vise detaljer på mine arbeider.

Sidsel er kreativ, nøyaktig og liker “pirkete” arbeid med mye detaljer. Glad i farger og spennende teknikker og elsker å blande ulike teknikker og ofte litt "sære" farger i samme arbeid. Utadvendt.

 Kl. 16 - fredag  
 Sted: Ribarsloft
Sprog: færøsk
Harriet Olafsdóttir av Gørðum FO
 
 
 
 Mit liv, som kreativ sjæl
 
Et foredrag om, hvordan vi som kreative kan lære at sælge os selv og det vi laver.
 
Hvordan har jeg opbygget mit brand/navn, fra at være arbejdsløs nyuddannet kontorassistent, til i dag at være direktør i egen virksomhed. At vågne hver dag og elske det jeg gør, hvor mit arbejde også er min hobby.
 
Harriet er 29 år, bosat i Æðuvík og har siden marts 2017 været selvstændig forretningskvinde og kreativ sjæl, på fuld tid. Jeg blogger, tager billeder, skriver artikler, laver Instagram og Facebook markedsføring og laver plakater, som jeg sælger. 
Kort sagt lever jeg af at være kreativ
 
 Kl. 19 - fredag  
 Sted: Sjócafe UNIKA
Sprog: færøsk/dk
Sigbritt við Neyst FO
Uddannet udviklingspsykolog
 
Skæbnebørn – Den tavse arv

Vi ved at færinger, op gennem tiden, har oplevet mange voldsomme hændelser, men hvordan er det blevet håndteret og hvordan har det påvirket? Kom og hør mere fra Sigbritts forskningsprojekt omkring dette emne.
Sigbritt er direktør hos Aps 2be, der har sin virksomhed i Brekkustovu i Klaksvík. 
 
www.2be.fo
 Kl. 19 - fredag  
Sted: Skótahús/
Spejderhuset
Oddbjørg Øiberg NO
 Verdens største Selbuvott – hvordan ble den til?

Her vil du få høre hvorfor vi ønsket å strikke en så stor vott, hvordan prosessen fra ide til ferdig vott var og ikke minst – fikk vi den godkjent hos Guinness World Records?

 

Oddbjørg Øiberg er vokst opp med en mor som var glad i håndarbeid og som prøvde litt ulike ting
Rul ned ad siden, så er der mere!