/ LIVEmusik

LIVEmusik 20. April kl. 20

 
FREMRAGENDE MUSIK OG SANG
- Alle vil de, på hver sin måde bære sit præg på programmet – LIVEmusik i Mentanarhuset den 20. april.

• Værker fra den franske kendte guitarspiller Roland og Romantisk, spank og nogle af værkerne fra Dyens, der har en chansons françaises stemmning – det er noget af det Alvi Joensen skal spille. Han vandt i 2015 Stella Polaris og er siden hen blevet færdig med sin uddannelse fra Musikhøjskolen på Malmö, hvor han har studeret musikfremførelse af højeste grad.

• Hendes stemme har sunget sig ind i de færøske hjerter. Hun har bl.a. vundet Planet Awards, Årets sangstemme og på Sommerfestivalen har vi hørt hende synge sammen med Bobby Bare. Stemmen hører til KRISTINA BÆRENDSEN, og sammen med Finnur kommer de og optræder til denne lejlighed.

• De har nu sunget sammen i nogle år. Skarpe og fremragende stemmer, der fylder hele lokalet, alt får lyst til at standse op i en stund – de sangglade mænd fra fuglefjord. I dag kalder de sig for VEGA, og kommer de og synger lidt for os.

• Den Islandske Hafdís Bjarnadóttir har et særligt program – Strikkekoncert. Hun siger således ”Jeg har i lang tid drømt om at spille en koncert hvor publikum kan strikke mens de lytter til live musik. På islandsk kunne man måske kalde det for “prjónleikar” (prjón = strik og tónleikar = koncert). Derfor blev jeg meget glad da jeg blev inviteret til at spille strikkekoncert på Bindifestivalurin i Fuglafirði!”

Hafdís’s program er sammensat af islandsk folkemusik, af Jórunn Viðar, komponist og af guitarspil fra hendes egne værker. Det sidste værk indeholder lyde fra den islandske natur og, hold nu godt fast, lyde fra et får, hvis uld er ved at blive klippet om sommeren. Den samme uld, der vil blive spundet til en workshop i Mortansa hus på Strikkefestivalen.

Hafdís er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Birgitte Simonsen, skuespiller – H.C.Andersens eventyr i en moderne fortælling. Gellumasurkan? Et lettere måltid, og god kop kaffe til Strikkefestival kagen, er også noget af det aftenen byder på. 
 
Køb billet HER