/ Lørdagsfordrag

Lørdagsfordrag

 
Nedenfor kan du få et overblik over de foredrag
som holdes lørdag d. 21. April 2018
 
 Kl. 10 - lørdag  
 Sted: Sjócafe UNIKA
Sprog: dansk
Hafdis Bjarnadóttir ÍS
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fra strikkeopskrift til musik - oversætning af strikkemønster til noder for synfoniorkester
 
Foråret 2009 færdiggjorte jeg mine kandidatstudier på Det kongelige danske musikkonservatorium i København. Det gjorde jeg med et stykke musik for synfoniorkester, lavet ud fra et strikkemønster. I mit foredrag vil jeg snakke om hvordan man kan oversætte et mønster til musik, og hvordan man kan bruge næsten hvad som helst fra sine omgivelser for at bestyre og inspirere sit håndarbejde.

Hafdís Bjarnadóttir er en elektisk guitarist og componist med baggrund i rock, jazz og compositionsmusik. Hun har uddannet sig i forskelligt håndarbejde hos Heimilisiðnaðarfélag Íslands og er meget interresseret i gammelt islandskt håndværk. Hafdis har brugt håndarbejde i sine kompositionsværker og bl.a. oversæt strikkeopskrift til musik for synfoniorkester. Yderlige information kan findes på hjemmesiden www.hafdisbjarnadottir.com
 
Kl. 10 - lørdag   
 Sted: Ribarsloft
Sprog: dansk
Pernille Cordes DK
Jeg er strikke- og hækledesigner, forfatter, underviser og indehaver af Englegarn, og jeg brænder for mit fag
 
 Tunesisk hækling – mød designer og forfatter Pernille Cordes
 
Pernille Cordes fortæller om sit liv som strik- og hækledesigner og om at følge sin passion for hækling og strik. Med udgangspunkt i hendes bøger: Tunesisk Hækling – til dig og din bolig samt Den store bog om Tunesisk Hækling vil hun fortælle om designprocessen og præsentere modeller fra bøgerne.
Tunesisk hækling er en gammel teknik, der stammer fra det centrale Asien, men den er stadig populær, fordi teknikkens miks af strik, hækling og vævning giver det hæklede fasthed og struktur. Pernille Cordes har skabt stilrene hækleopskrifter med flotte geometriske former og farver, der passer perfekt ind i den trendy, skandinaviske stil.
 
Kl. 13 - lørdag   
 Sted Mentanarhús
Sprog: færøsk
Harriet Olavsdóttir av Gørðinum FO
 
 
 
 
  Mit liv, som kreativ sjæl

Et foredrag om, hvordan vi som kreative kan lære at sælge os selv og det vi laver.

Hvordan har jeg opbygget mit brand/navn, fra at være arbejdsløs nyuddannet kontorassistent, til i dag at være direktør i egen virksomhed. At vågne hver dag og elske det jeg gør, hvor mit arbejde også er min hobby.

Harriet er 29 år, bosat i Æðuvík og har siden marts 2017 været selvstændig forretningskvinde og kreativ sjæl, på fuld tid. Jeg blogger, tager billeder, skriver artikler, laver Instagram og Facebook markedsføring og laver plakater, som jeg sælger.
Kort sagt lever jeg af at være kreativ
 
Kl. 13 - lørdag   
 Sted: Skótahús/ Spederhus
Sprog: norsk
Oddbjørg ØibergNO
 
 Verdens største Selbuvott – hvordan ble den til?
 
Her vil du få høre hvorfor vi ønsket å strikke en så stor vott, hvordan prosessen fra ide til ferdig vott var og ikke minst – fikk vi den godkjent hos Guinness World Records?

Oddbjørg Øiberg er vokst opp med en mor som var glad i håndarbeid og som prøvde litt ulike ting
 
Kl. 16 - lørdag   
 Sted: Ribarsloft
Sprog: norsk
Sidsel J. Høivik NO
 
  Mitt strikkeliv
 
Mitt foredrag er om hvordan jeg begynte å strikke 4 år gammel og min vei til å bli strikkedesigner. Jeg vise mange flotte bilder og kan vise detaljer på mine arbeider.
 
Sidsel er kreativ, nøyaktig og liker “pirkete” arbeid med mye detaljer. Glad i farger og spennende teknikker og elsker å blande ulike teknikker og ofte litt "sære" farger i samme arbeid. Utadvendt.
Kl. 16 - lørdag   
 Sted: Skótahús/ Spederhus
Fía Heinesen FO
 
Overforbrug
 
Foredraget vil vække medhørerens interesse i at tænke sig om og sætte spørgsmål ved hvad man har brug for og hvad er frådseri.

Fía Heinesen er 34 år og har læst til tekstilformidler på UCC i København. Hun har stor interesse i genbrug og overforbrugs livsstilen vi har i den vestlige verden. Til dagligt arbejder hun i Leikalund, en butik der sælger færøsk design og håndværk.
 
Kl. 19 - lørdag   
 Sted: Sjókafe UNIKA
Sprog: dansk
Birgitte Simonsen DK
 
 
 Hvad gør hækling ved min sjæl og hjerne?
 
Jeg har gennem tiden, siden jeg var 9 år gammel, altid hæklet og det har alle tider givet mig stor ro og tilfredstillelse at skabe noget selv. Jeg har fundet stor sjælefred, når jeg som skuespiller har været stresset med hensyn tekst indlæring og forestående premiere, Jeg elsker at lavehåndarbejde. I disse dage hækler jeg dyr : bamser, giraffer, løver, grise og høns, som er lige til at kramme

Jeg uddannet Skuespiller fra Aarhus teaters elevskole 1984. . Jeg elsker at tegne og hækle
Kl. 19 - lørdag   
Sted: Mentanarhús
Sprog: færøsk/dansk
Sigbritt við Neyst FO
Uddannet udviklingspsykolog
Giv og dig vil være givet!

Det gode liv handler stort set om at give og at modtage, og det er forudsætningen for at kunne få næring til sjælen. Dette er noget der bliver påvist i de fleste, hvis ikke alle, religioner. Historier, sange, psykologer og filosoffer henviser også til dette, igen og igen. Kom og lyt til nogle reflektioner om dette spændende emne
.
www.2be.fo  
Rul ned ad siden, så er der mere!